dimarts, 5 de gener del 2010

Anem a fer... gaspatxo mantxego



En aquestos dies de fred, el cos agraïx un bon dinar de cullera, ben calent, per calfar el cos. El gaspatxo mantxego és ideal, fàcil de fer i ix molt bò, i més si tens algun bon amic caçador que pot proporcionar-te unes peces de caça.
Voleu saber com cuinar aquest plat? Seguiu llegint. Anem a fer... gaspatxo mantxego.

L'altre dia anàrem a dinar a casa de Jaume, en la partida d'Onaer, situada a la part nord del terme de Callosa, fitant amb Bollulla. Desde ahi dalt tenim una bona vista, que arriba fins la mar.



Els ingredients per a fer el gaspatxo son els següent: carn de caça (perdiu, torts, llebre, conill, ...), verdures (ceba, pebrera roja i verda), condiments (all, pebre, romer, timonet, llorer, colorant...), oli, sal i les tortes del gaspatxo que les venen en paquetets.




El primer és preparar la carn de caça. S'han de pelar, treure les vísceres i netejar-les. No vaig a posar fotos d'açò per si a algú li fa oics, encara que és una cosa que també es fa amb la carn que comprem al carnisser.
Agafarem la carn i la posarem a bollir amb molta aigua, per fer bona quantitat de caldo. Afegirem sal i un poc de condiment.



Una vegada estiga la carn ben cuita i el caldo fet (1-2 hores), retirem la carn i li traiem les molletes  pesics, tirant els ossets i allò que no interesse. La reservarem. També colarem el caldo i el guardarem per després. Així tindrem un gaspatxo sense pinyol.



A continuació trocejarem un poc de ceba, pebrera roja i verda, si volem xampinyons també i farem un sofregit amb oli.





Quan estiga tot a punt afegim la carn, li pegem unes voltetes i afegim el caldo colat. Posarem també els condiments. Vos recomane que poseu el romer i el timonet en rama, així després dedeixar-lo uns minuts el podrem retirar, li donarà gust i no tindrem els trocets d'herbetes molestant pel gaspatxo quan el menjem. Deixem que vaja rebaixant durant prou de temps. Recordeu que caldo n'hem fet molt, perque ara anirà minvant



Quan haja rebaixat el caldo i s'haja concentrat és hora d'afegir les tortes. Hem de mirar que no haja massa caldo, ni massa poc, tot depén de la gent que vaja a menjar. Posarem un paquetet per cada 3-4 persones.





En uns 10-15 minuts les tortes estarn bones. Mentres tant esperem podem fer-nos una cervesseta i preparar una ensaladeta de tomaca amb ruca, que es una espècie de lletuga amarga que ací a Callosa ens agrada molt.



I a la fí, ja tenim el gaspatxo llest per a menjar. Bon profit.




7 comentaris:

Perales ha dit...

A vore cuant fem una dina la colla i mos prepares uns gaspatxets, i aixina podrem comprovar si ademes d'explicar-ho tambe sas ferlos

BERTA ha dit...

Mmmmmmmmm... Boníssim!!!!

Té bona pinta, i del sabor, ja he sentit a varies persones dir, que estava molt bò.

BERTA ha dit...

M'apunte també al que diu Perales....

Jordi Ronda ha dit...

això està fet.
si no gaspatxo fem minxos, aixina documentem una nova entrada per al bloc
(encara acabarà sent açò un bloc de cuina??? jajajaja)

Perales ha dit...

Estem esperant a que poses data i lloc, o posarem en dupte les teues facultats per fer gaspatxo mantxego.

(o mintxo , et deixem que elegisques)

Jaume ha dit...

Lloc el tenim, hi ha que posar data.

Anònim ha dit...

un pardalet m'ha dit que prompte ens mostraràs com es fan els embotits casolans... ho esperem amb candeletes

Publica un comentari a l'entrada